ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
ΦόρουμΠόρταλΕικονοθήκηLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 
Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
Πρόσφατα Θέματα
Πλοήγηση
 Πόρταλ
 Ευρετήριο
 Κατάλογος Μελών
 Προφίλ
 Συχνές Ερωτήσεις
 Αναζήτηση
Δημόσια συζήτηση
Affiliates
free forum


 

 Τα ίδια δικαιώματα σε όλους μετανάστες ή μη

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin



Αριθμός μηνυμάτων : 238
Join date : 27/04/2009
Ηλικία : 70
Τόπος : Παλλήνη-Αν. Αττικής

Τα ίδια δικαιώματα σε όλους μετανάστες ή μη Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Τα ίδια δικαιώματα σε όλους μετανάστες ή μη   Τα ίδια δικαιώματα σε όλους μετανάστες ή μη Icon_minitimeΠαρ Δεκ 18, 2009 9:22 pm

Σήμερα 18 Δεκέμβρη γιορτάζουμε την παγκόσμια μέρα για το μετανάστη. Είναι η 19η επέτειος από την υπογραφή της διεθνούς σύμβασης για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων μεταναστών και των οικογενειών τους. Η ημέρα αυτή δεν αφορά μόνο τους μετανάστες από άλλες χώρες που ζουν στην Ελλάδα, αλλά και τα εκατομμύρια συμπατριωτών μας που ζουν ως μετανάστες σε άλλες χώρες.



Η συνθήκη για την προστασία των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων μεταναστών και των οικογενειών τους αφορά όλους τους μετανάστες « που δουλεύουν, θα δουλέψουν ή έχουν δουλέψει στο παρελθόν » κατά τη διάρκεια της μετανάστευσής τους. Για όλους αυτούς με ή χωρίς χαρτιά τα βασικά δικαιώματα επαναεπιβεβαιώνονται λαμβάνοντας υπ όψη « την επισφαλή θέση που βρίσκονται συχνά οι εργαζόμενοι μετανάστες και οι οικογένειές τους ».



Οι επίσημοι εορτασμοί για την Ημέρα του Μετανάστη αναδεικνύουν μια σοβαρή αντίφαση: η Ελλάδα δεν έχει ακόμη κυρώσει τη σχετική διεθνή σύμβαση, παρόλο που εμφανίζεται να γιορτάζει την επέτειο της υπογραφής της. Από τις αιτήσεις ασύλου που υποβάλλονται στην Ελλάδα μόλις 0,2% έγιναν δεκτές το 2008, 140 φορές λιγότερο από το μέσο όρο των χωρών της Ε.Ε που φθάνει το 28%.



Η συνθήκη έχει μπει διεθνώς σε ισχύ από την 1η Ιουλίου 2003. Δυστυχώς όμως ο συστηματικός εγκλεισμός των μεταναστών χωρίς χαρτιά και η εκδίωξή τους γίνεται όλο και περισσότερο βασικός τρόπος διαχείρισης του μεταναστευτικού ρεύματος στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη τα τελευταία χρόνια Το δικαίωμα να φύγει κανείς από τη χώρα του, το δικαίωμα να ζητήσει κανείς την διεθνή προστασία, το δικαίωμα να ζήσει κανείς αξιοπρεπώς με την οικογένειά του, η αρχή της μη εκδίωξης είναι παγκόσμιες αξίες.



Οι Οικολόγοι Πράσινοι καλούμε την Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επικυρώσουν την διεθνή συνθήκη για την προστασία των εργαζομένων μεταναστών και των οικογενειών τους. Το συστηματικό μπλοκάρισμα της επικύρωσης της συνθήκης είναι απαράδεκτο και εκθέτει όλες τις Ευρωπαϊκές Χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, απέναντι στο Διεθνές Δίκαιο.



Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://econews.forumgreek.com
 
Τα ίδια δικαιώματα σε όλους μετανάστες ή μη
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» ίδια γεύση από τα καλοκαιρινά κοκτέιλς νέφους και καύσωνα
» Η ελεύθερη κατασκήνωση είναι βιώσιμος τουρισμός και πλούτος για όλους μας.
» Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ MALL (ΜΩΛΛ) ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΝΑ ΚΡΙΣΙΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
» ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ – ΒΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ: ΑΛΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ :: NEWS PORTAL-
Μετάβαση σε: