ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
ΦόρουμΠόρταλΕικονοθήκηLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 
Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
Πρόσφατα Θέματα
Πλοήγηση
 Πόρταλ
 Ευρετήριο
 Κατάλογος Μελών
 Προφίλ
 Συχνές Ερωτήσεις
 Αναζήτηση
Δημόσια συζήτηση
Affiliates
free forum


 

 Ραγδαία επιδείνωση της ανεργίας

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin



Αριθμός μηνυμάτων : 238
Join date : 27/04/2009
Ηλικία : 70
Τόπος : Παλλήνη-Αν. Αττικής

Ραγδαία επιδείνωση της ανεργίας Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Ραγδαία επιδείνωση της ανεργίας   Ραγδαία επιδείνωση της ανεργίας Icon_minitimeΚυρ Ιουλ 25, 2010 9:14 pm






Αθήνα, 15.07.2010



Η επιδείνωση της ανεργίας στη χώρα παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις. Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 130.000 από πέρυσι ενώ από τον Μάρτιο μέχρι τον Απρίλιο άλλες 11.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν. Σχεδόν 1 στους 3 νέους μας ήταν άνεργος τον Απρίλιο.
Τα στοιχεία αυτά επιβάλλουν τον άμεσο σχεδιασμό και υλοποίηση πολιτικών για νέες θέσεις εργασίας. Οι Οικολόγοι Πράσινοι μαζί με τους Ευρωπαίους Πράσινους είχαμε προτείνει έγκαιρα μια πράσινη στροφή στην οικονομία με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε πράσινους τομείς όπως για παράδειγμα η εξοικονόμηση ενέργειας, η ανάπτυξη, κατασκευή και εγκατάσταση συστημάτων ΑΠΕ, η επαναχρησιμοποίηση-ανακύκλωση απορριμμάτων, η πράσινη καινοτομία, η βιολογική γεωργία, ο αγροτουρισμός. Η ρητορεία της κυβέρνησης για πράσινη ανάπτυξη αποδείχθηκε ότι είχε ...κοντά ποδάρια. Η ασκούμενη πολιτική δύσκολα θυμίζει κάτι πράσινο και ήδη (μαζί μ' αυτή της Ευρωπαϊκής πολιτικής) ανατροφοδοτεί την κρίση και σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Παράλληλα, χρειαζόμαστε κίνητρα στις προσλήψεις με μεταφορά φορολογικών βαρών από την εργασία στην κατανάλωση και προστασία των δικαιωμάτων κοινωνικών ομάδων ευάλωτων σε σχέση με την αναζήτηση απασχόλησης.
Δυστυχώς ενώ είναι Ιούλιος τα στοιχεία για την απασχόληση και την ανεργία είναι διαθέσιμα μόνο μέχρι τον Απρίλιο. Η ένταση του προβλήματος και οι επιπτώσεις του στην κοινωνία απαιτούν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και τη νέα της διοίκηση να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε στο εξής τα στοιχεία να διατίθενται πιο έγκαιρα αλλά και με την απαιτούμενη διόρθωση εποχικότητας για να μπορεί να γίνεται παρακολούθηση των εξελίξεων μήνα με το μήνα.
Η Εκτελεστική Γραμματεία
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://econews.forumgreek.com
 
Ραγδαία επιδείνωση της ανεργίας
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ :: NEWS PORTAL-
Μετάβαση σε: