ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
ΦόρουμΠόρταλΕικονοθήκηLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 
Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
Πρόσφατα Θέματα
Πλοήγηση
 Πόρταλ
 Ευρετήριο
 Κατάλογος Μελών
 Προφίλ
 Συχνές Ερωτήσεις
 Αναζήτηση
Δημόσια συζήτηση
Affiliates
free forum


 

 Η ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΤΩΝ ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑ

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin



Αριθμός μηνυμάτων : 238
Join date : 27/04/2009
Ηλικία : 70
Τόπος : Παλλήνη-Αν. Αττικής

Η ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΤΩΝ ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Η ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΤΩΝ ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑ   Η ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΤΩΝ ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑ Icon_minitimeΤετ Αυγ 11, 2010 12:05 am

10.8.2010

Oι Οικολόγοι Πράσινοι επικρίνουν τη λειτουργία δελφινάριου στην Αττική

Έντονη δυσαρέσκεια για τη συνεχιζόμενη λειτουργία Δελφινάριου στην Αττική εκφράζουν οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ με επιστολή προς το υπουργείο Παιδείας και τους εκπαιδευτικούς και γονείς. Στην επιστολή εφιστούν την προσοχή του υπουργείου και την ενημέρωση των μαθητών, να μην ανταποκριθούν στις κερδοσκοπικές επιδιώξεις επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν ζώα σε συνθήκες που παραβιάζουν τις φυσικές τους ανάγκες.
Με βαθειά απογοήτευση και αγωνία παρατηρούμε την ανοχή της Πολιτείας στη συνεχιζόμενη παράνομη λειτουργία Δελφινάριου στο ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ, όπου η δεξαμενή και οι λοιπές εγκαταστάσεις για τα δελφίνια δεν έχουν άδεια ούτε κατασκευής ούτε λειτουργίας. Επειδή οι συγκεκριμένες παραστάσεις προωθούνται ως ψυχαγωγική εκδήλωση και τα θαλάσσια ζώα εκτελούν ειδικές κινήσεις που προκαλούν την ευχαρίστηση του κοινού, σε τίποτε δεν διαφέρουν από τις παραστάσεις των τσίρκο με ζώα.
Ζητάμε λοιπόν την άμεση παρέμβαση του υπουργείου ώστε να ενημερωθεί όλη η εκπαιδευτική κοινότητα και να μην ανταποκριθεί, λόγω άγνοιας, στη διαφημιστική προπαγάνδα που προωθεί τις παραστάσεις με δελφίνια και θαλάσσιους λέοντες.
• Τα δελφίνια θεωρούνται τα ευφυέστερα όντα μετά τον άνθρωπο. Υπό φυσιολογικές συνθήκες διανύουν δεκάδες μίλια ημερησίως και καταδύονται έως τα 100 μέτρα βάθος. Χρησιμοποιούν υπέρηχους προκειμένου να πάρουν για το περιβάλλον τους πληροφορίες όπως η απόσταση ή το σχήμα αντικειμένων (ηχοεντοπισμός): οι δεξαμενές αποτελούν ουσιαστικά τσιμεντένια κλουβιά που δε μπορούν καθόλου να μιμηθούν το φυσικό περιβάλλον των δελφινιών, και η αλλεπάλληλη αντήχηση του σόναρ τους από τα τοιχώματα τα οδηγεί πολλές φορές στην τρέλα.
• Υπό συνθήκες αιχμαλωσίας ένα στα δύο δελφίνια πεθαίνει μέσα στα δύο πρώτα χρόνια της φυλάκισής του λόγω στρες, ασθενειών και μολύνσεων εντός της δεξαμενής ενώ στο φυσικό περιβάλλον μπορεί να ζήσει έως και 45 – 50 χρόνια.
• Για τα δελφίνια, η πισίνα δεν είναι παρά ένα κελί μελλοθάνατου. Η εκπαίδευσή τους βασίζεται στη στέρηση τροφής παράλληλα με τη διαρκή στέρηση πολύ βασικών βιολογικών και ψυχολογικών τους αναγκών λόγω της αιχμαλωσίας.

Η επίκληση ότι τα συγκεκριμένα δελφίνια γεννήθηκαν σε αιχμαλωσία και δεν μπορούν να επιβιώσουν ελεύθερα καθώς και ότι χρησιμεύουν στην «έρευνα, εκπαίδευση και ενημέρωση» των νέων, στερείται κάθε ηθικού και λογικού ερείσματος. Η οποιαδήποτε έρευνα γίνεται υπό αφύσικες συνθήκες και επομένως τα αποτελέσματα είναι αμφισβητήσιμα. Αυτή η μορφή «εκπαίδευσης-ενημέρωσης» σε συνδυασμό με την επικαλούμενη «ψυχαγωγία», που βασίζεται στη σκλαβιά, την υποταγή και το βασανισμό όντων με ανεπτυγμένες πνευματικές ικανότητες, αποτελεί σαδισμό και είναι άκρως αντιπαιδαγωγική και επικίνδυνη ειδικά για τους νέους. Η ενημέρωση και εκπαίδευση των νέων μας για τα ζώα μπορεί να γίνεται με άλλα μέσα ή μέσω επισκέψεων στη φύση της χώρας μας, σε κέντρα περίθαλψης της άγριας ζωής ή και με την ενεργή συμμετοχή τους ως εθελοντές σε διάφορες δραστηριότητες. Φυσικά όχι με επισκέψεις σε ζωολογικούς κήπους.
Καλούμε το υπουργείο να πάρει θέση κατά της αιχμαλωσίας των δελφινιών, η οποία ουσιαστικά γίνεται για εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων προσβάλλοντας την ανθρώπινη αξιοπρέπεια με το πρόσχημα της δήθεν ενημέρωσης και επιστημονικής έρευνας. Πιστεύουμε ότι το Υπουργείο Παιδείας και η εκπαιδευτική κοινότητα έχουν την υποχρέωση να προστατεύσουν τη νεολαία από τη διαφήμιση θεαμάτων που καλλιεργούν την εκμετάλλευση των ζώων και τη βία εναντίον τους.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ - Θεματική Ομάδα για τα Δικαιώματα των Ζώων
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://econews.forumgreek.com
 
Η ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΤΩΝ ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Το Avatar υπάρχει και είναι στη Γη
» Η επόμενη «φούσκα» θα είναι οικολογική!
» Η αυτοδιοίκηση θα είναι ο μεγάλος χαμένος
» ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΑΡΕΙΟΣ;
» Η δεματοποίηση σκουπιδιών δεν είναι η λύση.

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ :: NEWS PORTAL-
Μετάβαση σε: