ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
ΦόρουμΠόρταλΕικονοθήκηLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 
Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
Πρόσφατα Θέματα
Πλοήγηση
 Πόρταλ
 Ευρετήριο
 Κατάλογος Μελών
 Προφίλ
 Συχνές Ερωτήσεις
 Αναζήτηση
Δημόσια συζήτηση
Affiliates
free forum


 

  Νομοσχέδιο για «Επιτάχυνση Μεγάλων Έργων – Στρατηγικών Επενδύσεων»

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin



Αριθμός μηνυμάτων : 238
Join date : 27/04/2009
Ηλικία : 70
Τόπος : Παλλήνη-Αν. Αττικής

 Νομοσχέδιο για «Επιτάχυνση Μεγάλων Έργων – Στρατηγικών Επενδύσεων» Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Νομοσχέδιο για «Επιτάχυνση Μεγάλων Έργων – Στρατηγικών Επενδύσεων»    Νομοσχέδιο για «Επιτάχυνση Μεγάλων Έργων – Στρατηγικών Επενδύσεων» Icon_minitimeΤρι Σεπ 21, 2010 7:53 pm

7.9.2010
ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ κ. ΣΟΥΦΛΙΑ


Αναλυτικά οι παρατηρήσεις των Οικολόγων Πράσινων στη διαβούλευση
Αντίπαλο της οικονομίας και των επενδύσεων θεωρεί η κυβέρνηση τις θεσμικές δικλείδες ασφαλείας για το περιβάλλον. Αυτό τουλάχιστον δείχνει το Σχέδιο Νόμου που παρουσίασε για την «Επιτάχυνση Μεγάλων Έργων – Στρατηγικών Επενδύσεων». Φιλοσοφία του σχεδίου, που δυστυχώς ακολουθεί τα πρότυπα των έκτακτων ρυθμίσεων για τα Ολυμπιακά Έργα αλλά και των συστηματικών επιδρομών του κ. Σουφλιά κατά του περιβάλλοντος, είναι ότι η περιβαλλοντική προστασία μπορεί να θυσιαστεί στο βωμό της προσέλκυσης επενδύσεων με οποιοδήποτε τίμημα και οποιεσδήποτε επιπτώσεις.
Η επιλογή να συμπέσει η περίοδος της ηλεκτρονικής διαβούλευσης με τις διακοπές του Αυγούστου, δείχνει διάθεση να περιοριστεί ο δημόσιος διάλογος και να εκφυλιστεί σε τυπική διαδικασία. Οι έντονες διαμαρτυρίες των περιβαλλοντικών οργανώσεων για τις βασικές κατευθύνσεις και το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, δε φαίνεται να προβλημάτισαν την κυβέρνηση αν κρίνουμε από την αναβάθμιση του κ. Παμπούκη στο χθεσινό ανασχηματισμό: αντίθετα επισημοποιήθηκε ότι την περαιτέρω πορεία νομοσχεδίων όπως αυτό, θα τη χειρίζεται πλέον ο ίδιος με ακόμη μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, ως υπουργός Επενδύσεων και Επικρατείας.
Το νομοσχέδιο αφήνει παράθυρα για απεριόριστες σχεδόν εξαιρέσεις από την περιβαλλοντική νομοθεσία, αποκλείει το υπουργείο Περιβάλλοντος από τη διϋπουργική επιτροπή που θα αποφασίζει σχετικά και δίνει κρίσιμο ρόλο σε αποφάσεις που παραμένουν μυστικές και αναιτιολόγητες. Η περιβαλλοντική και πολεοδομική νομοθεσία, όπως και οι διατάξεις για την παραλία και τον αιγιαλό, μπορούν επίσημα να παρακάμπτονται. Τα «Ειδικά Σχέδια Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης» που θα εκπονούνται με συνοπτικές διαδικασίες, υποθηκεύουν την ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού, ενώ οι ασφυκτικές προθεσμίες κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε χαριστικές διαδικασίες με μηδενικό έλεγχο.
«Κάποιος πρέπει να πει στην κυβέρνηση ότι τα περιβαλλοντικά εγκλήματα των κυβερνήσεων Σημίτη και Καραμανλή δεν ωφέλησαν τελικά ούτε την οικονομία», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος. «Η ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού και των απαραίτητων περιβαλλοντικών εργαλείων, αποτελεί το βασικό κλειδί και για τη συντόμευση των διαδικασιών για τα έργα και τις επενδύσεις. Καλό θα είναι όμως να θυμόμαστε ότι χρειαζόμαστε επενδύσεις που να απαντούν ταυτόχρονα στην οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση και όχι επενδυτικά σχέδια που επιλέγουν τη χώρα μας επειδή δεν είναι αλλού επιθυμητά».
Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://econews.forumgreek.com
 
Νομοσχέδιο για «Επιτάχυνση Μεγάλων Έργων – Στρατηγικών Επενδύσεων»
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ:

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ :: NEWS PORTAL-
Μετάβαση σε: