ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
ΦόρουμΠόρταλΕικονοθήκηLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 
Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
Πρόσφατα Θέματα
Πλοήγηση
 Πόρταλ
 Ευρετήριο
 Κατάλογος Μελών
 Προφίλ
 Συχνές Ερωτήσεις
 Αναζήτηση
Δημόσια συζήτηση
Affiliates
free forum


 

 Μείνε μαζί μας για το κλίμα

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin



Αριθμός μηνυμάτων : 238
Join date : 27/04/2009
Ηλικία : 70
Τόπος : Παλλήνη-Αν. Αττικής

Μείνε μαζί μας για το κλίμα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Μείνε μαζί μας για το κλίμα   Μείνε μαζί μας για το κλίμα Icon_minitimeΤετ Δεκ 09, 2009 5:10 pm

7 Δεκεμβρίου 2009


Ο δρόμος για την Κοπεγχάγη έφτασε στο τέλος του. Από τις 7 έως τις 18 Δεκεμβρίου, η προσοχή της παγκόσμιας κοινής γνώμης στρέφεται στο Μπέλα Σέντερ της Κοπεγχάγης, όπου διεξάγεται η συνδιάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή. Στρέφεται επίσης στους δρόμους της πρωτεύουσας της Δανίας, όπου δεκάδες χιλιάδες πολίτες, μέλη της κοινωνίας των πολιτών, συζητούν, διαδηλώνουν, προτείνουν και τονίζουν την ανάγκη επίτευξης μιας δίκαιης, φιλόδοξης και νομικά δεσμευτικής συμφωνίας για το κλίμα.

Μέσα από την κοινή μας εκστρατεία, «Μαζί για το Κλίμα», οι Έλληνες πολίτες συμμετέχουμε κι εμείς ενεργά στην παγκόσμια κινητοποίηση για μια φιλόδοξη συμφωνία. Ήδη, περισσότερες από 53.000 είναι οι φωνές μας που απαιτούν ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας.

Η προσπάθεια όμως συνεχίζεται και κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης. Θα ήταν αφελές να ισχυριστούμε πως οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στο επίπεδο που θα θέλαμε. Θα ήταν αφελές να ισχυριστούμε πως δεν νιώθουμε την αφόρητη πίεση των λόμπι που επιθυμούν τη διαιώνιση του σημερινού μοντέλου ανάπτυξης. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός που θα μεταβεί στην πρωτεύουσα της Δανίας την επόμενη εβδομάδα, οφείλει να στηρίξει μια νομικά δεσμευτική συμφωνία, ανεξαρτήτως αυτών των πιέσεων. Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή για να ενημερώσουμε συγγενείς, φίλους και γνωστούς, προκειμένου να υπογράψουν κι αυτοί στο www.mazigiatoklima.gr

Εμείς από την πλευρά μας, θα σας ενημερώνουμε διαρκώς, μέσα από το blog μας, για τα τεκταινόμενα στην Κοπεγχάγη, εκεί όπου θα χτυπά για τις επόμενες 10 ημέρες η καρδιά των διαπραγματεύσεων για το κλίμα.

Δες εδώ τι άλλο μπορείς να κάνεις και μείνε μαζί μας για το κλίμα!
Εδώ Κοπεγχάγη - παγκόσμιες και εθνικές εξελίξεις
Από σήμερα λοιπόν και για τις επόμενες 12 ημέρες, όλα τα μάτια του κόσμου θα είναι στραμμένα στην Κοπεγχάγη, όπου ξεκινάει η Διεθνής Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα.

Την εβδομάδα που μας πέρασε ήταν η σειρά της Ινδίας να ανακοινώσει στόχο περιορισμού της αύξησης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου. Ο στόχος μείωσης της έντασης άνθρακα στην οικονομία της κατά 24% ως το 2020, σε σχέση με το 2005, σίγουρα θα μπορούσε να ήταν καλύτερος.

Παραμένει ωστόσο μέσα στις υποδείξεις της επιστήμης για τις αναπτυγμένες χώρες, προκειμένου να έχουμε αυξημένες πιθανότητες να συγκρατήσουμε την αύξηση της θερμοκρασίας υπό τους +2°C. Δυστυχώς όμως δεν συμβαίνει το ίδιο και με τις βιομηχανικές χώρες που, ενώ για αυτές η επιστήμη απαιτεί απόλυτες μειώσεις των εκπομπών κατά τουλάχιστον 40% ως το 2020, ο μέσος όρος των προτεινόμενων μειώσεων έως τώρα είναι μόλις 18%.

Πλέον η ΕΕ, στο προσεχές Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 10 και 11 Δεκεμβρίου, θα πρέπει να αναβαθμίσει τον στόχο σε 30%, κάτι που θα ασκούσε ακόμη μεγαλύτερη πίεση στις ΗΠΑ, προκειμένου να αναθεωρήσουν και εκείνες το πενιχρό 4-7%.

Εμείς μέχρι και την τελευταία στιγμή θα αγωνιζόμαστε για να αλλάξει αυτό. Χρειαζόμαστε όμως τη βοήθειά σου για να τα καταφέρουμε.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://econews.forumgreek.com
 
Μείνε μαζί μας για το κλίμα
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Μείνε μαζί μας για το κλίμα
» Μια διεθνής συμφωνία για το κλίμα στην Κοπεγχάγη

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ :: NEWS PORTAL-
Μετάβαση σε: