ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
ΦόρουμΠόρταλΕικονοθήκηLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 
Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
Πρόσφατα Θέματα
Πλοήγηση
 Πόρταλ
 Ευρετήριο
 Κατάλογος Μελών
 Προφίλ
 Συχνές Ερωτήσεις
 Αναζήτηση
Δημόσια συζήτηση
Affiliates
free forum


 

 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ:

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin



Αριθμός μηνυμάτων : 238
Join date : 27/04/2009
Ηλικία : 70
Τόπος : Παλλήνη-Αν. Αττικής

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ:  Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ:    ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ:  Icon_minitimeΔευ Ιουλ 05, 2010 5:18 am

1.7.2010

ΟΙ «ΕΥΚΟΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ» ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ…

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των Οικολόγων Πράσινων με τη ΓΣΕΕ

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ είχαν σήμερα το μεσημέρι οι Οικολόγοι Πράσινοι. Εκ μέρους της Εκτελεστικής τους Γραμματείας η Ιωάννα Κοντούλη και ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, ενημερώθηκαν από τους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ για τις προτάσεις και τις διεκδικήσεις του συνδικαλιστικού κινήματος, με ιδιαίτερη έμφαση στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό. Με τη σειρά τους οι Οικολόγοι Πράσινοι παρουσίασαν τις προτάσεις τους για εναλλακτική διέξοδο, με ταυτόχρονη αντιμετώπιση της οικονομικής, κοινωνικής και οικολογικής κρίσης.
Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι σε συνολικό επίπεδο το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά ανατρέπει θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων συρρικνώνοντας το Κράτος Προνοίας, καθώς και ότι παραβλέπονται κεντρικά θέματα όπως το σταμάτημα της αιμορραγίας των ασφαλιστικών ταμείων. Κανένα μέτρο και καμιά συμφωνία δε μπορεί να γίνει δεκτή έξω από τα πλαίσια που επιβάλλουν το Σύνταγμα, οι Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας και η ευρωπαϊκή νομιμότητα. Με ενδιαφέρον άκουσε, τέλος, η ηγεσία της ΓΣΕΕ την πρόταση των Πράσινων για εμπλοκή του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, ως αντίβαρο στην «τρόικα».

Μετά τη συνάντηση, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, εκπρόσωπος τύπου των Οικολόγων Πράσινων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά η κυβέρνηση έχει επιλέξει ως «εύκολη λύση» να καλύψει τα βαθύτερα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας με χαμηλότερους μισθούς, εργασιακή ανασφάλεια και αποχώρηση του κράτους από την τριμερή χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης. Όμως οι «εύκολες λύσεις» οδηγούν σε χειρότερα αδιέξοδα: Αυτό θα έπρεπε να ήταν ήδη το μάθημά μας από την κρίση. Η διαγενεακή δικαιοσύνη και η αποκατάσταση των αποθεματικών που εξανεμίστηκαν με κρατική ευθύνη, θα πρέπει να έχουν κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση ενός νέου ασφαλιστικού.
Μοιραζόμαστε την οργή και την αγωνία των απλών εργαζομένων. Τα μέτρα αντιπροσωπεύουν ένα βαρύ τίμημα, με άδικη κατανομή και αμφίβολο αντίκρισμα. Σε συνθήκες όμως συρρίκνωσης των εισοδημάτων, γινόμαστε δυό φορές φτωχοί όταν η ποιότητα της ζωής μας μένει δέσμια μόνο της αγοραστικής δύναμης. Χρειαζόμαστε λοιπόν ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο μετά την κατάρρευση του παλιού, βασισμένο όχι μόνο σε δίκαιη κατανομή του πλούτου αλλά και σε μια ιδιαίτερη θέση για τα συλλογικά αγαθά.
Τα συνδικάτα είναι ανάγκη να αποτελέσουν μέρος όχι μόνο των αντιστάσεων, αλλά και της λύσης. Είναι ζωτικό να βρουν τρόπους να ξαναγίνουν πιο ελκυστικά για τους εργαζομένους και να πρωτοστατήσουν και σε ευρύτερες πρακτικές πρωτοβουλίες, όπως τοπικά δίκτυα κατά της φτώχειας. Χρειαζόμαστε ριζική στροφή στον προσανατολισμό της οικονομίας, που θα συνδυάζει νέες θέσεις εργασίας, αξιοπρεπείς εργασιακές σχέσεις, υπεράσπιση της κοινωνικής συνοχής, προσαρμογή της παραγωγής και της κατανάλωσης στα όρια που θέτει το περιβάλλον».
Η Ιωάννα Κοντούλη δήλωσε :
«Το ασφαλιστικό οδηγεί στην συρρίκνωση του κράτους πρόνοιας. Διαμορφώνεται κατ’ απαίτηση του ΣΕΒ ένα επίπεδο εργασιακών σχέσεων που παραπέμπει σε τριτοκοσμικές συνθήκες εργασίας. Πρόκειται για ρυθμίσεις που μειώνουν το μισθολογικό κόστος χωρίς να εξασφαλίζουν την αύξηση ανταγωνιστικότητας παρά μόνο την σταθεροποίηση της κερδοφορίας»


Η Εκτελεστική Γραμματεία των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ


Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://econews.forumgreek.com
 
ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ-ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ:
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ :: NEWS PORTAL-
Μετάβαση σε: