ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
ΦόρουμΠόρταλΕικονοθήκηLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση
Αναζήτηση
 
 

Αποτελέσματα Αναζήτησης
 
Rechercher Σύνθετη Αναζήτηση
Πρόσφατα Θέματα
Πλοήγηση
 Πόρταλ
 Ευρετήριο
 Κατάλογος Μελών
 Προφίλ
 Συχνές Ερωτήσεις
 Αναζήτηση
Δημόσια συζήτηση
Affiliates
free forum


 

 Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ MALL (ΜΩΛΛ) ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΝΑ ΚΡΙΣΙΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin



Αριθμός μηνυμάτων : 238
Join date : 27/04/2009
Ηλικία : 70
Τόπος : Παλλήνη-Αν. Αττικής

Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ MALL  (ΜΩΛΛ)  ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΝΑ ΚΡΙΣΙΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ MALL (ΜΩΛΛ) ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΝΑ ΚΡΙΣΙΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ   Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ MALL  (ΜΩΛΛ)  ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΝΑ ΚΡΙΣΙΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Icon_minitimeΔευ Νοε 23, 2009 7:02 pm

Το προφίλ της πρώην αγροτικής περιοχής μας οδηγείται σε ακραία αλλαγή με την επιδιωκόμενη δημιουργία του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου των Βαλκανίων. Τα επιχειρηματικά συμφέροντα Μπόμπολα επηρεάζουν τις εξελίξεις από το τέλος της προηγούμενης δεκαετίας, όταν αγόρασε την έκταση που ήταν χαρακτηρισμένη ως αγροτική γη. Και ο πλέον αδαής μπορεί να αντιληφθεί ότι η χάραξη της Αττικής οδού, στο σημείο του κτήματος Καμπά, έγινε σύμφωνα με τα οργανωμένα από τότε επιχειρηματικά σχέδια. Πώς εξηγείται ότι διατηρήθηκε στο ακέραιο το κτήμα των 300 στρεμμάτων, ενώ η δημιουργία εξόδου της Αττικής Οδού, όπως και η δημιουργία σταθμού του Μετρό και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου ‘Κάντζα - Παιανία’ έγιναν ακριβώς δίπλα από το κτήμα;; Ποιος δεν έχει αντιληφθεί ότι, για να αλλοιωθεί (καταστραφεί) η ποιότητα του εδάφους και να αποχαρακτηρισθεί το κτήμα από «γη υψηλής παραγωγικότητας», αποθηκεύονταν σε αυτό τα οικοδομικά υλικά κατασκευής της Αττικής οδού;

Η Δημοτική Αρχή της Παλλήνης και η Πολιτεία σε Νομαρχιακό και Κεντρικό επίπεδο δεν μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διεκδικήσουν αυτά που προστάζει το συμφέρον των πολιτών των Μεσογείων. Αντίθετα, με αποφάσεις και ενέργειες της τοπικής Αυτοδιοίκησης που κρίθηκαν από αναποτελεσματικές έως εσκεμμένες απέναντι στις διεκδικήσεις της εταιρίας REDS, θυγατρικής του ομίλου Μπόμπολα, δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για την επίτευξη των στόχων της εταιρείας.

Η δημιουργία του τεράστιου Mall στο κτήμα Καμπά είναι πρόβλημα περιβαλλοντικό, οικονομικό και κοινωνικό. Είναι βαθύτατα πολιτικό θέμα και με αυτόν το χαρακτήρα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Δε θα αλλοιωθεί μόνο το τοπίο της περιοχής, αλλά θα επηρεασθούν αρνητικά ο τρόπος και η ποιότητα διαβίωσης των κατοίκων της. Τα δολώματα που ρίχνει η εταιρεία μιλώντας για εκχώρηση κάποιων παροχών είναι αμφισβητήσιμα.

Καλούμε τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων όλων των γύρω περιοχών, συμπολίτευση και αντιπολίτευση, να καταγγείλουν το σχέδιο της REDS σε πολιτική και ιδεολογική βάση και όχι ως αποτέλεσμα διαχειριστικής και γραφειοκρατικής προσέγγισης, προκειμένου να αποσυρθεί άμεσα ο βλαπτικός σχεδιασμός και να επανεξετασθεί από το Υπ. Περιβάλλοντος. Καλούμε το λαό των Μεσογείων σε συστράτευση και αγωνιστική επαγρύπνηση για να μη δούμε τους εαυτούς μας και τα παιδιά μας θεατές της τοπικής εξαθλίωσης. Καλούμε όλους τους φίλους και ιδιαίτερα τους επαγγελματίες, αναλογιζόμενοι τις επιπτώσεις, να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας και αγανάκτησης για όσα σχεδιάζονται να γίνουν στη περιοχή μας «για εμάς, χωρίς εμάς».


Από την
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ
ΠΑΛΛΗΝΗΣ, ΓΕΡΑΚΑ, ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ, ΑΝΘΟΥΣΑΣ, ΠΑΙΑΝΙΑΣ, ΓΛΥΚΩΝ ΝΕΡΩΝ
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://econews.forumgreek.com
 
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ MALL (ΜΩΛΛ) ΣΤΟ ΚΤΗΜΑ ΚΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΕΝΑ ΚΡΙΣΙΜΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Η ελεύθερη κατασκήνωση είναι βιώσιμος τουρισμός και πλούτος για όλους μας.
» Ελλάδα και ενεργειακό: σε κρίσιμο σταυροδρόμι
» Θέμα: Ξυλοδαρμος ανηλικου με εξευτελισμο...
» Τα ίδια δικαιώματα σε όλους μετανάστες ή μη
» Το Avatar υπάρχει και είναι στη Γη

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ :: NEWS PORTAL-
Μετάβαση σε: